Direct na de pauze werd het concert hervat met twee nummers gespeeld door ons saxofoonensemble.
Onder leiding van de sopraan saxofonist Karl Veen, die zelf de arrangementen heeft geschreven

Als eerste stuk werd gespeeld Close to You van de Carpenters. Amerikaans muziek- en zangduo in de jaren zeventig van de twintigste eeuw. Het duo bestond uit broer en zus Richard , en Karen Carpenter . Dit stuk was één van de acht meest bekende stukken van het duo. Hierin een arrangement van Karl Veen. Het tweede stuk Serenade (Elizabethan) werd mooi gespeeld waarbij de tenorsaxen goed uit de verf kwamen. Op het scherm verscheen de foto van de onlangs overleden Queen Elizabeth, waaraan dit stuk gewijd was..

Het orkest vervolgde met het spelen van Song of Freedom van de Friese componist Jan de Haan. Een stuk dat over de hele westerse wereld wordt gespeeld.

Hoe variërend het programma was, bleek wel uit het volgende stuk. Ditmaal een solo op trompet, waarbij het technisch kunnen van Roas Kuipers grensde aan het onmogelijke .Met orkest begeleiding van het FSO.

Hierna opnieuw de Friese troubadour Piter Wilkes, die op onnavolgbare wijze zijn liederen ten gehore bracht. 1x samen met het orkest en daarna twee solo optredens.

Ook nu weer een tot de verbeelding sprekende titel Conquest of Paradise.Met veel gevoel en overtuiging gebracht door het orkest.

Het laatste stuk wat op het programma stond was de FSO mars gecomponeerd door Bruno Leal  .

Hierna sloot de voorzitter dit geweldige gebeuren en speelde het orkest als toegift de alom bekende mars. Alte Kameraden.

Klik op hier om terug te keren