Ons orkest

Een Senioren orkest. Het begrip senioren is in de loop der tijden aan verandering onderhevig geweest. Iemand wordt meestal tot  ‘senior’ genoemd vanaf 50 jaar, in sommige streken in Vlaanderen reeds vanaf 45 jaar. (uit Wikipedia) Bij ons orkest hanteren we geen strikte leeftijdsgrens. Ongeveer 55 jaar is een prima leeftijd.

Statie foto genomen op 28 oktober 2015

Het orkest bestaat dus uit leden die in leeftijd variëren van 55 jaar tot boven de 80. Zij komen uit de gehele provincie Fryslân en zelfs daarbuiten. De meeste muzikanten hebben een rijke ervaring met de fanfare muziek en meestal gespeeld (of spelen nog) in een fanfare, harmonie of brassband. Ons repertoire is veelzijdig en voor ieder optreden wordt een special programma vastgesteld afhankelijk van de gelegenheid en/of evenement. Vanaf het begin is de plaats van de repetities in Leeuwarden en sinds enige tijd in het wijkcentrum Heechterp/Schieringen.

Onze repetities vinden wekelijks plaats op de woensdagmiddag  We repeteren van 14.00 uur tot 16.15 uur met een kleine pauze.
Voor aanvang van de repetitie en tijdens de pauze worden de wetenswaardigheden uitgewisseld en is er het persoonlijk contact met de leden onderling. Tijdens de repetitie wordt er geconcentreerd gemusiceerd en is Jouke Hoekstra de “baas”.

Vacatures

Op dit momet hebben we weer plaats voor solo- en eerste bugelspelers, altsaxofoonspelers en een 1e trombone, u kunt zich aanmelden via het bestuur of u komt tijdens een repetitie even langs. Bespeelt u een ander instrument, neem dan even contact op met één van de bestuursleden. Er worden echter geen toelatingseisen gesteld, maar een proefperiode behoort wel tot de procedure.

Een fotoreportage van een gewone repetitie is te zien onder het menu Fotogallerij.

terug naar de homepage