Gezamenlijk concert

Op 16 februari was de Flambouw in Surhuisterveen gevuld

FSO in concert.
Westra Foto en Media

met liefhebbers van Muziek en Zang. Deze werd verzorgd door het groot mannenkoor Westerlauers en het Frysk Senioren Orkest. Op het podium was ruimte te kort om de leden van koor en orkest een plaats te geven. Het koor heeft ruim 100 leden en het orkest 70 dus was het woekeren met de ruimte.

Het FSO opende met het nummer Teudorum. Daarna  werd iedereen welkom geheten en vervolgens werd het mooie koraal Lloyd vertolkt door het FSO. Ook de bekende mars Army of the Nile en Highland Cathedral werden door het FSO ten gehore gebracht.  

Het koor zong vervolgens de medly, groot is uw naam, palm 105, Peace like a River(vrede van boven) en Haven van rust.

Het FSO ging verder met het koraal Rimington, Amparito Roca en een mooie bijdrage van de saxgroep van het FSO. Het Fso is ingenomen met deze groep. Het is een mooie aanvulling.
Vervolgens waren de Westerlauers weer aan zet met,  Hymnus, Ambrosianischer Lobsang en Dank sei dir Herr. Tenslotte brachten koor en orkest gezamenlijk het bekende lied The day you sang this song.

Na de pauze werd door het FSO het werk Pilatus uitgevoerd en hierna  Grutsk (van Jan de Haan), met herkenbaar het Friese volkslied daarin verwerkt.

Het koor zong Walk in de Light, It Heitelan en de Waldsang, De Beamer gaf de mogelijkheid om mee te zingen en samen vormden we een mega koor. De Westerlauers sloten dit blok af met Jacob’s ladder.

Het laatste solo werk van het FSO was de Hongaarse dans nr 1 van Brahms.
Afgesloten werd met het gezamenlijk zingen en spelen van The Exodus song.

Een geslaagde avond voor iedereen die aanwezig was en zeker voor herhaling vatbaar